Osteopatia

L’osteopatia és una medicina manual. La base és la globalitat del cos, és a dir, relaciona cada sistema del cos entre ells. Tot està en íntima relació, per tant l’alteració d’un sistema afecta el funcionament dels altres. Per exemple, tractant un mal funcionament del fetge pot millorar el dolor a l’espatlla dreta o viceversa.

La mà de l’osteòpata sent i escolta el moviment de les diferents estructures del cos (articulacions, músculs, fàscies, ossos del crani, vísceres,..), i així d’aquesta manera detecta i tracta el problema.

Fem servir una gran varietat de mètodes de tractament manual, des de tècniques viscerals, crani-sacrals, tècniques de parts toves, mobilitzacions articulars fins ajustaments articulars o manipulacions. L’elecció de la tècnica depèn del pacient i la seva disfunció. Hi ha moltes malalties per les quals és recomanable:

– Disfuncions de l’aparell locomotor: Afectacions de la columna vertebral, articulars, afectacions lligamentoses, tendinoses o musculars.

– Disfuncions en els òrgans interns: Trastorns digestius.

– Alteracions funcionals del cap: Trastorns de l’articulació de la mandíbula i certes migranyes i cefalees.

– Afectacions funcionals neurològiques: Vertígens, neuràlgies.

– Problemes derivats de la pràctica esportiva: pubàlgies, tendinitis

La història clínica del pacient s’analitza amb deteniment abans d’iniciar el tractament osteopàtic i després de l’exploració física, en la qual el terapeuta busca la causa o causes del trastorn, tant en l’àrea simptomàtica com a la resta del cos. Tot seguit es determina el tipus de problema i s’estableix un pla de tractament.

Així mateix a Capel FisioSport disposem d’equipament d’última tecnologia com la camilla Manuthera, especialment dissenyada per obtenir els millors resultats en els tractaments de teràpia manual.

camilla1 

 

Per més informació: Camilla Lojer manuthera
×